ALBAUTOR

1 Jun 2020

Björn Ulvaeus zgjidhet si Presidenti i ardhshëm i CISAC

Björn Ulvaeus zgjidhet si Presidenti i ardhshëm i CISAC

Björn Ulvaeus, bashkëthemeluesi i grupit ABBA, si dhe një nga autorët më kreativë e produktivë, me mbi 150 këngë e performanca hite, është zgjedhur si Presidenti i ardhshëm i CISAC - Konfederatës Ndërkombëtare të Shoqatave të Autorëve. Ai është një ndër aktivistët më të shquar dhe nga zërat më të fortë në mbështetje të të drejtave të autorëve, i cili sjell një kuptim të thellë mbi industritë krijuese dhe sistemet që ndihmojnë autorët për të marrë pagesa të drejta për veprat e tyre.

Lexo me Shume
1 May 2020

Propozimet e ALBAUTOR për marrjen e masave në mbështetje të autorëve dhe artistëve.

Të dashur miq të Albautor,

Kriza e koronavirusit po paraqet një kërcënim serioz në shkallë globale për brezin e krijuesve - krijuesit e muzikës, veprave audiovizuale, arteve pamore, dramës, letërsisë... artistët, të cilët janë shtylla kurrizore e kulturave kombëtare.

Lexo me Shume
24 Apr 2020

Të dashur miq të Albautor,

Të dashur miq të Albautor,

Në kohën e një krize globale dhe pasigurie ekonomike e sociale, në këto ditë të vështira, llojet e ndryshme të arteve, e veçanërisht muzika, janë ndër të vetmet që na kanë qëndruar vazhdimisht pranë, ku kemi gjetur prehje shpirtërore dhe një mënyrë ideale për t’iu larguar sadopak tensionit aktual.

Lexo me Shume
23 Apr 2020

Konkurs Boteror ARTI NË KOHËN E KORONËS

ARTI NË KOHËN E KORONËS

ICCR ka filluar një konkurs global për pikturë “Të Bashkuar Kundër Koronës – Shprehje Nëpërmjet Artit”

Lexo me Shume
13 Apr 2020

AGJENCITË E TË DREJTËS SË AUTORIT NË MBËSHTETJE TË KRIJUESVE.

Pandemia globale që ka pushtuar botën – përveçse një krizë shëndetësore e humanitare – tashmë është e qartë që do të reflektohet edhe në një krizë ekonomike të thellë për shumë vende, duke nisur të jape impaktin e parë në shumë aspekte të funksionimit të jetës njerëzore, ndërsa pritet që efektet e rënda recesive të pasqyrohen më shumë në muajt e ardhshëm.

Lexo me Shume
30 Dec 2019

DEKLARATË Drejtuar Radio Televizionit Shqiptar

Krijuesit shqiptarë janë bashkuar nëpërmjet Agjencisë Kolektive të të Drejtave të Autorit “ALBAUTOR”, për të protestuar së bashku dhe për të ndaluar juridikisht përdorimin abuziv të pronësisë së tyre autoriale nga ana e Radio Televizionit Shqiptar.

Lexo me Shume
30 Dec 2019

Komunikim Zyrtar nga ALBAUTOR

Të nderuar artistë krijues, anetarë dhe miq të Albautorit.

Lexo me Shume
11 Nov 2019

RAPORTI I KOLEKSIONEVE GLOBAL CISAC 2019

Të Drejtat E Krijuesve Kalojnë Në Formë Dixhital Ndërsa Të Ardhurat Globale Të CISAC Arritën Rekordin Prej €9.7 Miliardë

Lexo me Shume
21 Dec 2017

TË GJITHË NË MBROJTJE TË SË DREJTËS SË AUTORIT

I/E Nderuar Anëtar i Albautor.

Lexo me Shume
18 Dec 2017

NUK MUND TË VIDHET MË E DREJTA E AUTORIT!

NUK MUND TË VIDHET MË E DREJTA E AUTORIT!

Lexo me Shume
15 Dec 2017

Takimi ne Budapest

ALBAUTOR ISHTE NDËR 30 SHOQËRITË QË U MBLODHËN NË HUNGARI PËR NJË SEMINAR MBI INOVACIONIN DHE EFIKASITETIN E SHOQËRIVE.

Lexo me Shume
15 Dec 2017

BASHKËPUNIM I FRYTSHËM MIDIS ALBAUTOR DHE SUISA ZVICËR

Nga 1 deri më 4 tetor, dy anëtarë të stafit të ALBAUTOR, Mirela Korriku dhe Bledi Qirko ishin në Zvicër për një kurs trajnimi të organizuar mbi sistemin IPI (Sistemi Informativ i Palëve të Interesuara).

Lexo me Shume
12 Nov 2017

LETËR E DREJTORIT TË PËRGJITHSHËM TË CISAC DREJTUAR KRYEMINISTRIT SHQIPTAR Z. EDI RAMA

I am writing on behalf of CISAC, the International Confederation of Societies of Authors and Composers, to express our concerns with respect to the current state of collective management of copyright in Albania.

Lexo me Shume
.
31 May 2017

CISAC NË MBËSHTETJE TË ALBAUTOR

Në datat 16 deri në 19 Maj në kuadër të një programi të posacëm mbështetjeje që CISAC po kryen për ALBAUTOR në vitin 2017, ishin të pranishëm në Tiranë Z. Mitko Chatalbachev Drejtor i Përgjithshëm për Evropën i CISAC si dhe Z. Michael Battiston ekspert ndërkombëtar për të drejtën e autorit.

Lexo me Shume
06 Apr 2017

Njoftohen Të Gjithë Autorët

Njoftohen të gjithë autoret shqiptare dhe të huaj, (kompozitorë, poetë, orkestrues, shkrimtarë, piktorë, skulptorë, fotografë, gazetarë, eseistë, karikaturistë apo/dhe autorë të veprave të tjera artistike) si dhe trashëgimtarët, se për të përfituar nga shpërndarja e të ardhurave nga veprat e tyre duhet të kryejnë deklarimin e të gjithë veprave pranë zyrave të Albautor

Lexo me Shume